Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Μακαρονάδα Μπολονέζ ....

....ή αλλιώς μακαρονάδα με κιμά!!!


Υλικά:
για τη σάλτσα:

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κουτί ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • αλάτι-πιπέρι
  • κανέλα
  • 1 κοφτό κουτ.γλ.ζάχαρη
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1/3 ποτ. νερό προαιρετικά



υπόλοιπα υλικά:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 10 (σπαγγετίνι)
  • 1 κουτ. σ. βούτυρο ή λάδι
  • γραβιέρα τριμμένη ή σκληροτύρι τριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει.
  2. Ρίχνουμε τον κιμά και τον ταράζουμε συνέχεια με ένα πιρούνι έως ότου ασπρίσει.
  3. Όταν ασπρίσει, προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και 2 πρέζες κανέλα. Περιμένουμε να πάρουν μια βράση και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν χωρίς το καπάκι της κατσαρόλας.
  4. Που και που ανακατεύουμε για να μην κολλήσει. Εάν η σάλτσα πήξει πολύ γρήγορα ρίχνουμε το νερό.
  5. Η σάλτσα είναι έτοιμη όταν θα έχει έχει εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος των υγρών. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό να βράσουν για περίπου 8-10 λεπτά.
  7. Όταν μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε ή τα λαδώνουμε.
  8. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πρώτα τα μακαρόνια, περιχύνουμε μια ποσότητα σάλτσας και..
  9. γαρνίρουμε με μπόλικο τυρί!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας