Πασταφλώρα νηστίσιμη και αγαπημένη!!!!



Υλικά για ένα μέτριας διαμέτρου στρογγυλό ταψί:
  • 1 φλιτζάνι τσ. καλαμποκέλαιο
  • 3 1/4 αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 1/3 φλιτζ, τσ. ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζ, τσ. κονιάκ ή βότκα
  • 1/2 φλιτζ. τσ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα λεμονιού
  • κανέλα
  • μαρμελάδα της αρεσκείας σας -όχι κρύα για να απλωθεί ομοιόμορφα (προσωπικά στη μισή επιφάνεια έστρωσα μαρμελάδα κυδώνι και στην άλλη μισή μαρμελάδα φράουλα!!!)


Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη μαζί με το καλαμποκέλαιο.
  2. Προσθέτουμε το κονιάκ ή τη βότκα, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα λεμονιού. Εάν θέλουμε πλουσιότερο άρωμα προσθέτουμε και μια πρέζα κανέλα.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και έπειτα τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα στο μείγμα.
  4. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σταθεροποιηθεί αλλά όχι να κολλάει. 
  5. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και ανοίγουμε μέσα προσεχτικά τα 2/3 του ζυμαριού μας χωρίς να κάνει τρυπίτσες.
  6. Στρώνουμε τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια.
  7. Πασπαλίζουμε  με λίγη κανέλα.
  8. Με το υπόλοιπο ζυμάρι κάνουνε λωρίδες ή κορδονάκια με τα χέρια μας και αρχίζουμε να τοποθετούμε πλεχτά πάνω από τη μαρμελάδα ώστε να σχηματιστούν τετράγωνα ή ρόμβους.
  9. Ψήνουμε για 3/4 με 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170' βαθμούς για αρχή και προς το τέλος στους 180' για να ροδίσει!!!
  10. Σερβίρουμε αφού έχει πια κρυώσει για να έχει προλάβει να σταθεί!!!!
Σημ.:Άλλος ένα πετυχημένος συνδυασμός είναι με σπιτική μαρμελάδα μήλο και κανέλα!
Σημ.:2Η μαρμελάδα μπορεί να αντικατασταθεί από γλυκό κουταλιού αφού πρώτα το αραιώσουμε με ελάχιστο ζεστό νερό.
Σημ.3.:Υπέροχη λιχουδιά για το πρωινό μας μαζί με ένα ποτήρι φρέσκο χυμό ή με έναν μοσχοβοληστό ελληνικό καφέ!!! Το ίδιο και για το απόγευμα με ένα καφεδάκι πάλι ή με ένα τσάι!!!!











Σχόλια

  1. Μαριφανακι μου καλο!
    Την εφτιαξα προχθες βραδυ κ μεχρι σημερα εχει μεινει λιγοτερη απο τη μιση! Θα την κρυψω κατω απο το κρεβατι να μην μου τη φανε!!
    Παρα πολυ ωραια! Κ ελεγα πως θα φαγωθει το ταψι??!! Πανευκολοτατα τελικα!
    Σ'ευχαριστω για την τοσο ωραια κ light συνταγη!!
    Να εχεις πολυ ομορφο απογευμα!!
    πολλα φιλακια!
    Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Ευούλα μου!!! Χαίρομαι πολύ!!! Μην το γελάς καθόλου, κάλυψέ την με σελοφάν να μην "παν μυρμήγκια και το φαν" και βάλτο ταψί κάτω από το κρεβάτι σου!!! Σε φιλώωωω :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις