Τούρτα ροδάκινο

Εύκολη και δροσερή



Υλικά:

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φυτική σαντυγί σε κονσέρβα
  • 2 βανίλιες άρωμα
  • 3 παντεσπάνι με γεύση βανίλια
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • λίγο ουίσκι
  • 1 κονσέρβα κομπόστα βύσσινο
  • 2 ροδάκινα κομμένα σε ροδέλες
  • μαρμελάδα κεράσι
  • μπισκότα πτι-μπερ
Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε πρώτα τη σαντυγί να διογκωθεί αρκετά και έπειτα ανακατεύουμε με το ζαχαρούχο και τις βανίλιες
  2. Ανακατεύουμε το γάλα με το ουίσκι και λίγο από το ζουμί της κομπόστας και βρέχουμε τα παντεσπάνι.
  3. Παίρνουμε το 1/3 της κρέμας και το ανακατεύουμε με μία κουταλιάς της σούπας μαρμελάδα και το απλώνουμε πάνω από το πρώτο παντεσπάνι
  4. Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι, ρίχνουμε άλλο 1/3 της κρέμας και απλώνουμε διάσπαρτα λίγα κομματάκια ροδάκινο.
  5. Ακολουθεί και το τελευταίο παντεσπάνι.
  6. Έπειτα απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη κρέμα που έχει απομείνει.
  7. Στολίζουμε την τούρτα με τα υπόλοιπα ροδάκινα, τα βύσσινα κομπόστα και λίγο τριμμένο μπισκότο
  8. Στηρίζουμε περιμετρικά την τούρτα με μπισκότα.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις