Τούρτα ανάμεικτη

Σήμερα ήταν η γιορτή της παιδικής μου φιλενάδας, της Αλεξάνδρας, οπότε κι εγώ της έφτιαξα μια τουρτίτσα και της την πήγα με όλη μου την αγάπη!


Υλικά:
(επιτέλους παραθέτω τη συνταγή για σπιτικό  παντεσπάνι...χεχεχεχε)---->
  • 4 αυγά
  • 3/4 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουτ. σ. κακάο άγλυκο
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)


Υπόλοιπα υλικά:

  • 2 κρέμες γάλακτος 35%
  • 1 μικρό βάζο μερέντα
  • 1 φλιτζ. τσ. φρέσκο γάλα
  • 3 κουταλ. σ βότκα ή ουίσκι
  • 2 φάκελοι topping καραμέλα ή σιρόπι καραμέλας
  • λευκή σοκολάτα σε σταγόνες
  • σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες
  • διάφορα στρογγυλά και τετράγωνα  μπισκότα


Εκτέλεση:

Παρασκευάζουμε το παντεσπάνι---->
  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά για 2 λεπτά, προσθέτοντας το κακάο με το αλεύρι αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει.Ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί αφού πρώτα έχουμε απλώσει όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε μια λαδόκολλα.Αφού ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.Αφού κρυώσει το ξεκολλάμε προσεκτικά από τη λαδόκολλα μέσα από το ταψί και με μεγάλη προσοχή το διχοτομούμε  με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού σε 2 μέρη (ανάλογα με το πόσο έχει φουσκώσει το χωρίζουμε σε 2 ή 3 μέρη).
  2. Φτιάχνουμε τις κρέμες---->Χτυπάμε μαζί τις 2 κρέμες γάλακτος σε σφυχτή σαντιγύ. Τις μοιράζουμε σε 2 μεγάλα μπολ. Στο ένα μπολ με την μισή ποσότητα κρέμας ανακατεύουμε μαζί με την μερέντα για να γίνει σοκολατένια. Στο άλλο μπολ με την άλλη μισή κρέμα προσθέτουμε τον ένα φάκελο topping καραμέλα ή μερικές κουταλιές σιρόπι καραμέλας και ανακατεύουμε καλά.
  3. Παίρνουμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι το ραντίζουμε με λίγο γάλα που πρώτα θα έχουμε ανακατέψει με λίγο ποτό για να γίνει ένα σιροπάκι και απλώνουμε την μισή ποσότητα σοκολατένιας κρέμας. Πασπαλίζουμε μερικές σταγόνες από τις 2 σοκολάτες.
  4. Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, ραντίζουμε πάλι με το σιρόπι και απλώνουμε όλη την κρέμα καραμέλας που φτιάξαμε. Ρίχνουμε πάλι μερικές από τις σταγόνες.
  5. Εάν έχουμε και τρίτο παντεσπάνι (στην προκειμένη περίπτωση εγώ είχα 3 στη διάθεσή μου) ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και απλώνουμε την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα από πάνω και στα πλαινά.
  6. Στήριξα τριγύρω την τούρτα με διάφορα μπισκότα, άπλωσα τις υπόλοιπες σταγόνες στην επιφάνεια της τούρτας και στο κέντρο της έκανα ένα σχέδιο με τον άλλο φάκελο topping (στη φωτό δεν φαίνεται λόγο του ντεκόρ....αλλά τυχερός αυτός που του έτυχε κομμάτι από την "καρδιά"  με το σιρόπι!!!)
  7. Τέλος στόλισα με ένα όμορφο τριαντάφυλλο, με ροδοπέταλα και μερικά μπισκοτάκια ακόμα!!!!! Βάζουμε στο ψυγείο 5 ώρες τουλάχιστον για να σταθεί. Ιδανικά εάν γίνεται είναι καλύτερα να φτιαχτεί από το προηγούμενο βράδυ....







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις