Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

Μουσακάς πατάτας...

...με αληθινή γεύση!!!

Υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ:

  • 5 μεγάλες πατάτες κομμένες σε πλατιά κομμάτια
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 μεγάλη ξεφλουδισμένη ντομάτα πολτοποιημένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μούλτι
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 κουτ. γλ. ζάχαρη
  • λίγη κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο ή γραβιέρα
  • 2 κουτ. σ. βούτυρο
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:

  1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι, ρίχνουμε τον κιμά να ασπρίσει, την ντομάτα, το αλατοπίπερο, την κανέλα και την ζάχαρη. Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά προσέχοντας  να μείνει λίγο από το ζωμό τους.
  2. Σε ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ βάζουμε μια στρώση πατάτες όσο είναι δυνατόν χωρίς κενά.
  3. Ρίχνουμε πάνω απ' τις πατάτες τη μισή ποσότητα του κιμά και λίγο τυρί.
  4. Βάζουμε από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες και τέλος τον υπόλοιπο κιμά με ακόμα λίγο τυρί.
  5. Χύνουμε περιμετρικά του ταψιού το νερό και ψήνουμε στο φούρνο στους 160' - 180' βαθμούς έως ότου ελέγξουμε με ένα πιρούνι εάν τσιμπιούνται οι πατάτες.
  6. Πριν το τέλος του ψησίματος πασπαλίζουμε μία γεναία ποσότητα τυριού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει από πάνω!!!

Σερβίρουμε με ωραία φέτα!!! Καλή όρεξη!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας