Μικρές μπουγάτσες με κρέμα!!!

Υλικά:
  • 1 κουτί σφολιάτα κομμένη στα τέσσερα, ή οχτώ μικρά τετράγωνα σφολιατάκια
  • 4 κούπες γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3/4 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 αβγά
  • 2 βανίλιες ή 2 βανιλέτα
  • 3 κουταλιές σ. βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε να βράσει το γάλα και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι έως ότου αρχίζει να πήζει αρκετά
  2. Ανακατεύουμε σε ενα μπολ τη βανίλια μαζί με τη ζάχαρη και τα αυγά
  3. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα με το γαλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει καλά η κρέμα μας.
  4. Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια της σφολιάτας και αλείφουμε με λίγο βούτυρο και βάζουμε γέμιση τόση που να μας επιτρέπει να ενώσουμε τις άκρες χωρίς να χυθεί απέξω.
  5. Βρέχουμε ελαφρώς τις άκρες με λίγο γάλα και τις πιέζουμε με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά.
  6. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο την επιφάνεια και ψήνουμε στο φούρνο στους 180' βαθμούς για 20'-30' λεπτά.
  7. Βγάζουμε και πασπαλίζουμε με την άχνη και την κανέλα!!!
Τρώγονται ζεστές!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις