Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

Σουδάκια με γέμιση ροκφόρ






Υλικά για 45 περίπου σου:

  • 4 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι τσ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι  γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλ. ζάχαρη

Για τη γέμιση:

  • 1/4 κιλού ροκφόρ
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 2 κουταλιές σ. μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά σ. βούτυρο
  • αλάτι-πιπέρι

Για το πασπάλισμα:

  • 180 γρ. τυρί τριμμένο κατά προτίμηση regato ή σκληρό τυρί
  • μαγιονέζα


Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.Μόλις πάρουν τη βράση αποσύρουμε από τη φωτιά/
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν και ρίχνουμε μονομιάς μέσα στην κατσαρόλα.Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να γίνει μια συρρρυκνωμένη ζύμη σας μπάλα και να κολλήσει στην κουτάλα.
  3. Αφήνουμε να κεξουραστεί για 10' λεπτά.
  4. Χτυπάμε τα αυγά και έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη ζύμη έτσι ώστε να ξαναγίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Ανακατεύουμε γρήγορα με την κουτάλα ή ακόμη καλύτερα με ένα μίξερ.
  5. Τοποθετούμε σε λαμαρίνες ή ταψιά μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας, με ένα κουταλάκι παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια που θα απέχουν λίγο το ένα από το άλλο.
  6. Ψήνουμε στους 200' βαθμούς για το πρώτο 10'λεπτο και στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 180' τουλάχιστον για 20'λεπτά (βλέπουμε με το μάτι μέχρι να ροδίσουν).
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στις λαδόκολλες και μετά ανοίγουμε κατά μήκος για να ελευθερωθεί ο αέρας (πρέπει μέσα να είναι κούφια)!
  8. Στο μεταξύ στο μπλέντερ χτυπάμε τα υλκά της γέμισης.
  9. Πιάνουμε ένα ένα σουδάκι και γεμίζουμε με ένα κουταλάκι.
  10. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με λίγη ακόμη μαγιονάζα και...
  11. πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί!!!

Είμαι σίγουρη ότι δεν θα μείνει κανένα, ούτε για δείγμα!!!

Σημ.Ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε χρησιμοποιούμε και αναλόγου μεγέθους κουτάλι.
Σημ.2 Ενα προορίζουμε τη χρήση των σου για την παρασκευή γλυκών τότε στο ζυμάρι τους ρίχνουμε περισσότερη ζάχαρη (τουλάχιστον μια κουταλιά σούπας)
Σημ.3 Τα σου διατηρούνται στο ψυγείο σε αεροστεγή τάπερ είτε γυάλινα είτε πλαστικά ή σε καθαρές σακούλες τροφίμων καλά κλειστές.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας