Μυρωδάτο κέικ με λευκό γλάσσο και λεμόνι



Υλικά:
  • 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1/2 φλ.τσ. χυμός ποτοκαλιού
  • 2/3 φλ.τσ. γάλα
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • 180 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  • χρωματιστή τρούφα


Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά
  2. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, τις βανίλιες και το ξύσμα
  3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε
  4. Μόλις σφύξει η ζύμη την αραιώνουμε με το γάλα
  5. Βουτυρώνουμε μία φόρμα ή ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180' βαθμούς για 50' λεπτά ανάλογα και με το φούρνο μας
  6. Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει
  7. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή κουβερτούρα και απλώνουμε στην επιφάνεια του κέικ
  8. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη ξύσμα λεμονιού και με τη χρωματιστεί τρούφα

Σημ.Ταιριάζει άψογα με τον καφέ ή το τσάι μας ιδιαιτέρως τις απογευματινές ώρες!!!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις