Κοτόπουλο κοκκινιστό με βασιλικό




 Υλικά για 4 μερίδες:
  • 4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
  • 1 κουτί πασάτα ντομάτας (στο εμπόριο υπάρχει με άρωμα βασιλικό και ρίγανη)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • φρέσκια ρίγανη
  • βασιλικός
  • 1/2 κούπα τσ. ελαιόλαδο
  • 3 ποτηράκια νερό
 Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τα κοτόπουλα και τοποθετούμε σε ταψί
  2. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το τοποθετούμε κάτω από τις πέτσες του κοτόπουλου.
  3. Περιχύνουμε με την πασάτα τα μπούτια και χύμα μέσα στο ταψί.
  4. Ραντίζουμε με το λάδι να πάει παντού.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, πασπάλίζουμε με τη ρίγανη και ρίχνουμε που και που διάσπαρτα λίγα φυλλαράκια βασιλικού.
  6. Ρίχνουμε και το νερό (πρέπει να είναι πάνω από τα μισά του κοτόπουλου).
  7. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες έως ότου απορροφηθούν τα πολλά υγρά και μείνει η σάλτσα πηχτή!

Σημ. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος κι άλλο νερό...
Σημ.2 Αυτό το κοτοπουλάκι ταιριάζει άψογα με χοντρά μακαρόνια ή τηγανιτές πατάτες!!!

Καλή σας όρεξη!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις