Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Τούρτα Κακάο




Υλικά:
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φυτική σαντυγί σε κονσέρβα
  • 4 κουτ. της σούπας κακάο άγλυκο
  • 3 παντεσπάνι σοκολάτας σπιτικά ή έτοιμα
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας βότκα
  • Σιρόπι καραμέλας ή 1 topping caramel
  • Σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες
  • Κερασάκια μαρασκίνο
  • Χρωματιστή τρούφα
  • Μπισκότα πτι-μπερ
Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε το γάλα με τη βότκα και μουσκεύουμε τα παντεσπάνι.
  2. Χτυπάμε με το μίξερ τη σαντιγύ μέχρι να διογκωθεί, έπειτα ρίχνουμε το ζαχαρούχο και τελευταίο το κακάο.
  3. Απλώνουμε τις στρώσεις ανάμεσα από κάθε παντεσπάνι, εξωτερικά της τούρτας και στα πλαινά.
  4. Κολλάμε στα πλαινά της τούρτας τα μπισκότα.
  5. Ρίχνουμε περιμετρικά της τούρτας σιρόπι καραμέλας, όπως επίσης και στο κέντρο με τη βοήθεια ενός κουταλιού για να γίνει ένα ακανόνιστο κυματιστό σχέδιο μαζί με την κρέμα από κάτω.
  6. Στολίζουμε με τα κερασάκια και
  7. Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες και την τρούφα!!!














2 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας