Μπουρεκάκια σφολιάτας
- 1/4 φέτα μαλακή
- 20 μικρά τετράγωνα ή στρογγυλά σφολιατάκια
- 1 αυγό
- 5 φετάκια ζαμπόν σε κύβους
- λίγο βιτάμ
- 150 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλατοπίπερο
- σουσάμι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη φέτα και την πατάμε με ένα πιρούνι να θρυμματιστεί
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν, το βιτάμ, τον μαϊντανό, το αυγό και το αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι ώστε να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε το μπολ για 10' λεπτά στο ψυγείο.
- Σε μια λαμαρίνα ή ταψί απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα.
- Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα σφολιάτας και με ένα κουταλάκι βάζουμε μικρή ποσότητα γέμισης. Ενώνουμε τις άκρες που πρώτα έχουμε ελαφρώς βρέξει με λίγο γάλα ή νερό με ένα πιρούνι, σε σχήμα μισοφέγγαρο.
- Χτυπάμε 1 αυγό μαζί με λίγο αλάτι, αλείφουμε την επιφάνεια κάθε μπουρεκιού και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας