Μπουρεκάκια σφολιάτας





Υλικά για 20' μερίδες:
  • 1/4 φέτα μαλακή
  • 20 μικρά τετράγωνα ή στρογγυλά σφολιατάκια
  • 1 αυγό
  • 5 φετάκια ζαμπόν σε κύβους
  • λίγο βιτάμ
  • 150 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλατοπίπερο
  • σουσάμι
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη φέτα και την πατάμε με ένα πιρούνι να θρυμματιστεί
  2. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν, το βιτάμ, τον μαϊντανό, το αυγό και το  αλατοπίπερο.
  3. Ανακατεύουμε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι ώστε να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε το μπολ για 10' λεπτά στο ψυγείο.
  4. Σε μια λαμαρίνα ή ταψί απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα.
  5. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα σφολιάτας και με ένα κουταλάκι βάζουμε μικρή ποσότητα γέμισης. Ενώνουμε τις άκρες που πρώτα έχουμε ελαφρώς βρέξει με λίγο γάλα  ή νερό με ένα πιρούνι, σε σχήμα μισοφέγγαρο.
  6. Χτυπάμε 1 αυγό μαζί με λίγο αλάτι, αλείφουμε την επιφάνεια κάθε μπουρεκιού και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις